HTML

Így oktattok ti

Aranyköpések, anekdoták, helyben járó okoskodások szóban és írásban a felsőoktatás bugyraiból. Olvasók gyöngyszemeit az oktatoblog[KUKAC]gmail [PONT]com-ra várjuk!

Utolsó kommentek

Címkék

állambölcselet (1) blog (12) és (1) etr (1) feinberg (1) feljelento (1) fűrész (1) headset (1) homosexual (1) honlap (3) idezet (9) jog (6) jog könyv (1) könyv (7) népiskola (1) oktato (16) poén (12) professzor (2) rovat (1) samu mihály (1) sci fi (1) sex (1) story (4) szesz (1) technika (3) vizsga (1) wc (2) Címkefelhő

Professzorok és a technika

2007.11.18. 14:38 tho

Mindig örömmel tapasztaljuk, ha egy oktató a kampuszon kívül is felelős, felnőtt értelmiségihez méltón, igyekszik a társadalom hasznos tagjaként részt venni egyes civil kezdeményezések szervezésében vagy támogatásában. Ha ezeknek a szabadidős tevékenységeknek még hasznuk is van és nem csupán propaganda-képzésre alkalmas vízfejet pumpálnak, akkor meg pláne leborulunk előttük. Talán ezért is tiszteljük annyira a Professzorok Batthyányi Körét, aminek, bár valószínűleg soha nem lehetünk tagjai, mégis időről időre sóvárogva olvassuk a csatlakozási feltételeit.

Szerény javaslat a továbbra kattintva!

Be kell látnunk, a Kör tagjai mindenre felkészültek és bizony a komoly szakmai előfeltételek mellett, úgy emberileg is magasra teszik a lécet. Azt mondja:

Legyenek [az életrajznak] személyes elemei is, s mutasson be a tagság számára néhány fontos dolgot: tett-e valamit a jelölt a polgári oldalért; volt-e esetleg közszereplése, politikai és társadalmi szerepvállalása akár a rendszerváltás előtt, akár utána; vett-e részt valamilyen humanitárius akcióban. Ezt jó kiegészíteni a személyiségére vonatkozó néhány jellemző momentummal, pl. mit csinál, amikor nem szakmájában dolgozik; fontosabb események a jelölt életében stb.

Szóval nem úgy van az, hogy elég a nagydoktori, ha az ember csak horgászik vagy vakarózik szabadidejében.  Ha a jelölt péládul állhatatlan, léha természetűként jellemzi magát, akkor bizony jó eséllyel örökre eltaszítja magától a Kör meleg ölelését.

A legnagyobb kihívással mégsem az újdonsült padavant szembesítik, hanem bizony a creditet szolgáltató ajánlót. Neki egészen embertpróbáló technikai trükkök százait kell elsajátítania, hogy mindenben megfeleljen az Alapszabály kívánalmainak, ami ezen a téren tényleg csak résnyire tárja az alapítvány kapuját, nehogy holmi tollhoz és kőbaltához szokott trollok is bejuthassanak. Így szegény ajánló kap ugyan az előterjesztéshez mankóként szolgáló "WEB-es mintaállományt", azonban a tájékoztató szerint

ez utóbbi nem "kérdőív", tehát egyszerűen nem tölthető ki számítógéppel, de olvasható és nyomtatható.

Az ő feladata még, a jelölt rövid életrajzának beküldése elektronikus formában, amihez a PBK rögtön hozzáteszi, hogy

a forma elektronikus levél törzsébe illesztett egyszerű szöveg, hogy e-mail-en könnyen szétküldhető legyen (ez kicsi és nem vírusveszélyes), maximum 75 karakteres sorhosszúsággal, szabványos (iso-8859-2, azaz latin2-es) kódolással. Csatolt szövegszerkesztős állományt (pl. *.rtf, *.doc) a vírus-kockázat miatt nem tudunk elfogadni.

Igen ám, viszont itt jön mindjárt az első ellentmondás, a lábjegyzet ugyanis végre indokolja a látszólag szőrszálhasogató technikai körültekintést:

Kérünk minden ajánlót, hogy a szöveget elküldés előtt nagyon gondosan olvassa el, és ha kell javítsa. Gyakran érkezik hibás ékezetekkel, hibás idézőjelekkel, össze-vissza tördelt szöveg, melyet a jelölt iránti tiszteletből hibás formában nem illő szétküldenünk, átszerkesztése pedig nem kis feladat.

Bizony, még a legnagyobb magyar is megpihen egy kiadós szövegszerkesztés után. Csodálkozunk rajta, hogy egyátalán működik valahogy a tagfelvétel és, hogy nem gondoltak még a Titkárságon belül egy Elektronikus Levelezésügyi és Köröztetési Bizottság felállítására. Póttagnak ezúton is ajánljuk, igaz iso-8859-3-as kódolással az Office Assistant-ként csak The Geniusként ismert Word Professzort, akit mintha csak pont erre a feladatra találtak volna ki. Az ezentúl újonnan felvett tagoknak pedig a Himuszt követően legyen kötelező az I'm into Something Good eléneklése, hogy valamennyien kellő identitástudattal merjenek nagyot álmodni!

Szólj hozzá!

Címkék: blog technika poén honlap professzor oktato idezet

A bejegyzés trackback címe:

https://oktato.blog.hu/api/trackback/id/tr24233032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása