HTML

Így oktattok ti

Aranyköpések, anekdoták, helyben járó okoskodások szóban és írásban a felsőoktatás bugyraiból. Olvasók gyöngyszemeit az oktatoblog[KUKAC]gmail [PONT]com-ra várjuk!

Utolsó kommentek

Címkék

állambölcselet (1) blog (12) és (1) etr (1) feinberg (1) feljelento (1) fűrész (1) headset (1) homosexual (1) honlap (3) idezet (9) jog (6) jog könyv (1) könyv (7) népiskola (1) oktato (16) poén (12) professzor (2) rovat (1) samu mihály (1) sci fi (1) sex (1) story (4) szesz (1) technika (3) vizsga (1) wc (2) Címkefelhő

Neurotikus embernek neurotikus asszonyt!

2007.11.26. 16:14 Bojtár (törölt)

Példákat keresni egy tételhez sosem egyszerű dolog, ugyanis ügyelni kell arra, hogy illeszkedjen az elméletünkhöz és egyben életszerű is legyen. Az oktatók amikor transzba esnek és brainstormolnak akkor általában cseppet sem foglalkoznak azzal, hogy milyen plasztikus példákat is sikerül megszülniük, mint ezt a fejhasítós idézetünkben láttuk. De ennél sokkal kínosabb az az eset amikor az áthallások valószínüleg önéletrajzi ihletettségűek:

Teljesen önkéntelen az a "választás", ahol az embernek tulajdonképpen egyáltalán nincs választása: (...)s akkor is, amikor valaki tudatlanságból mást választ mint amit választani akar  (például arzénos púderrel szórja meg rántottáját abban a hiszemben, hogy az asztali só)

(...) valószínüleg érvényesnek tekintették bizonyos, nagymértékben önkéntelen cselekedetekre is (például amikor a neurotikus ember olyan feleséget választ magának, aki majd kielégiti neurotikus szükségleteit, de csak roppant boldogtalanság, előbb-utóbb bekövetkező válás és keserű bűntudat árán).
(Joel Feinberg: Társadalomfilozófia; Osiris Kiadó; Budapest;1999; 75.o)

3 komment

Címkék: blog könyv oktato idezet feinberg

A bejegyzés trackback címe:

https://oktato.blog.hu/api/trackback/id/tr31242517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bojtár (törölt) · http://bojtarok.blog.hu/ 2007.11.26. 19:09:57

Basszus:

1. nem értem.
2. ahogy te sem, én sem a "böcsületes" nevem alatt posztolok.

Töröltem

Iele Comte 2007.12.07. 21:28:58


Meghaltatok.
Sokat reméltem, de annál is kevesebb lett, mint amitől féltem.
R.I.P.

Pit 2007.12.07. 22:07:18

Tényleg mi történt? Kirugták az egyetemről a blog szerzőit netán? :Dd
süti beállítások módosítása