HTML

Így oktattok ti

Aranyköpések, anekdoták, helyben járó okoskodások szóban és írásban a felsőoktatás bugyraiból. Olvasók gyöngyszemeit az oktatoblog[KUKAC]gmail [PONT]com-ra várjuk!

Utolsó kommentek

Címkék

állambölcselet (1) blog (12) és (1) etr (1) feinberg (1) feljelento (1) fűrész (1) headset (1) homosexual (1) honlap (3) idezet (9) jog (6) jog könyv (1) könyv (7) népiskola (1) oktato (16) poén (12) professzor (2) rovat (1) samu mihály (1) sci fi (1) sex (1) story (4) szesz (1) technika (3) vizsga (1) wc (2) Címkefelhő

Tanulni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen...

2007.11.10. 14:36 Bojtár (törölt)

Ellógott szorgalmi időszakok után gyakran előfordul, hogy Damoklész kardja lebeg a fejünk felett a nyolcadik és kilencedik vizsgánk között. Ezekre egyébként általában pár napunk van, és mikor már éppen elkezdenénk reménykedni, hogy időben végigérünk, nem ritka, hogy ehhez hasonló mondatok állják utunkat:


"Ha a szankciónorma hipotézise mindig valamely jogsérő magatartás, akkor nem kellene-e inkább a szankciót azon norma alkotórészeként felfognunk, amelynek diszpozícióját megsérti a szankciónorma hipotézisét megvalósító személy?"


(BESSENYŐ András, Római Jog I. Dialog Campus, Budapest-Pécs 2000)

Először azt hisszük, bennünk van a hiba, elolvassuk még egyszer, majd sokszor és mikor már széjjeltépnénk a könyvet és feladnánk a vizsgát megvilágosodunk: Hát ez bizony egy csacskaság megér egy posztot!

Ilyen és ehhez hasonló idézeteket várunk mezei tanársegédek vagy esetleg országos hírű oktatók könyveiből. És mivel kórosan vonzódunk a bulvár témák iránt, ezért szívesen veszünk bármilyen oktatós "legendát" is.  A gyöngyszemeket az oktatoblog[KUKAC]gmail [PONT]com-ra várjuk!

 

3 komment

Címkék: könyv jog poén oktato idezet

A bejegyzés trackback címe:

https://oktato.blog.hu/api/trackback/id/tr75224437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezoo 2007.11.12. 16:44:19

Király, nem tudnék most semmit, de jön a vizsgaidőszak hamarosan :D akkor bb

DorKo · http://felsulooktatas.blog.hu/ 2007.11.12. 21:20:38

ez jó, majd nézem, ha van, küldöm
:)

Csibu 2007.11.14. 18:03:01

Én ezt először megpróbáltam elmagyaráztatni egy római joghoz nem alapszinten értő emberkével... Elolvasta 1x, 2X, 3X .... soXor.
Majd közölte, hogy ezt a \\\"bődületes lótőgy szöveget\\\" inkább hagyjuk...
Hasonló ugyanezen könyv családjogirészénél az AGNÁT s KOGNÁT rokonság tárgyalásának kimerítő (talán 6od ágig) magyarázata...
süti beállítások módosítása