HTML

Így oktattok ti

Aranyköpések, anekdoták, helyben járó okoskodások szóban és írásban a felsőoktatás bugyraiból. Olvasók gyöngyszemeit az oktatoblog[KUKAC]gmail [PONT]com-ra várjuk!

Utolsó kommentek

Címkék

állambölcselet (1) blog (12) és (1) etr (1) feinberg (1) feljelento (1) fűrész (1) headset (1) homosexual (1) honlap (3) idezet (9) jog (6) jog könyv (1) könyv (7) népiskola (1) oktato (16) poén (12) professzor (2) rovat (1) samu mihály (1) sci fi (1) sex (1) story (4) szesz (1) technika (3) vizsga (1) wc (2) Címkefelhő

A jog "gazdaságtalan" elemzése

2007.11.21. 20:14 Bojtár (törölt)

Őszintén megpróbáltuk az oldalt nem jogi témák felé terelni, de kudarcot vallottunk. Kicsit elmaradtunk most, mindenkinek sok-sok dolga volt, többek között az egyetem miatt is, de ez legyen a mi gondunk. A következő részre szakdolgozati anyaggyűjtés közben akadtam rá és kissé kétségbeejtett, hogy talán mégsem vagyok érett arra, hogy diplomát kapjak, elvégre ezt szinte képtelenség befogadni. Ha valakinek sikerül megfejtenie ezt a mondatot akkor bármikor jelentkezhet nálam egy sörre.

Ha nincs biztos támpontunk annak megítélésére, hogy melyik ez a fél vagy tevékenység, a költséget arra a félre vagy tevékenységre kell hárítani, amelyik a legkisebb tranzakciós költséggel képes piaci tevékenysége révén helyrehozni a különféle jogosítványok telepítése során elkövetett hibát oly módon, hogy rábírja erre azt a felet, aki a legolcsóbban kerülheti el a társadalmi költségeket, hogy így járjon el.

(Guido Calabresi gondolata - Visegrádi Antal: Jog- és állambölcselet; Dialóg Campus; Budapest-Pécs; 2003; 57.o)

Szólj hozzá!

Címkék: blog jog és oktato idezet állambölcselet jog könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://oktato.blog.hu/api/trackback/id/tr71237442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása