HTML

Így oktattok ti

Aranyköpések, anekdoták, helyben járó okoskodások szóban és írásban a felsőoktatás bugyraiból. Olvasók gyöngyszemeit az oktatoblog[KUKAC]gmail [PONT]com-ra várjuk!

Utolsó kommentek

Címkék

állambölcselet (1) blog (12) és (1) etr (1) feinberg (1) feljelento (1) fűrész (1) headset (1) homosexual (1) honlap (3) idezet (9) jog (6) jog könyv (1) könyv (7) népiskola (1) oktato (16) poén (12) professzor (2) rovat (1) samu mihály (1) sci fi (1) sex (1) story (4) szesz (1) technika (3) vizsga (1) wc (2) Címkefelhő

Utazás a múltba

2007.11.23. 14:18 tho

Szinte minden egyetemen fenntart és használ valamilyen elektronikus tanulmányi rendszert, ami - hívják az Neptunnak vagy ETR-nek - törvényszerűen egy kicsit mindig szar. Néha maga a szoftver hibázik, néha a fenntartók felejtenek el megfelelő szervert rakni alá, néha meg egyszerűen az üzemeltetők műkörme akad fenn az utasítások ág-bogában.

Éppen ezért hagyományos hibaüzenetes történetekkel nem is traktálnák a tisztelt olvasókat, az alábbi - egyébként velem megtörtént - eset még is megérdemel egy-két szót.

Van konkrétan ugyanis az ETR-nek egy nagyon kis hasznos tulajdonsága, nevezetesen, hogy képes számontartani a helyi egyetemi könyvtárból bonyolított kölcsönzéseket, és azok lejáratát. Áldandó egy feature ez, hiszen alap, hogy az emberrel olyan fölösleges könyveket vetet ki a szükség, amikről alkalom adtán azonnal megfeledkezik, így soha nem kerülnek időben vissza az intézményi körforgásba.

Izgalmas science-fiction a továbbra kattintva!

Nem tagadom, én személy szerint már hatodik éve próbálok kikerülni a mókuskerékből, de az ETR figyelmeztetését még így is ízetlen tréfának éreztem. Először. Aztán gondolkodóba estem, és az ETR szapulása helyett, felderengett számos alternatív magyarázat is, amiért a kölcsönzési év 1800 lehet.

Katt a képre a nagyításhoz!



Talán a Alfred Bester yaunt-elmélethez hasonlóan, kellő koncentrációval nem csak a tér, de az idő korlátai is átléphetők? Talán csak annyira el akartam kerülni az adott szakirodalmat, hogy visszamentem a múltba és mivel a szerzőjét megölni nem lett volna gyomrom, egyszerűen csak a megjelenés pillanatában kivettem az egyetlen példányt, hogy örökre elrejtsem a világ elől a benne rejlő fenyegetést?

Nos, ha így történt, az ETR lebuktatott, és joggal nézek szembe a több, mint 200 éves(mintegy 75355 napos) késedelmi díjjal.

5 komment

Címkék: blog könyv story etr poén sci fi oktato

A bejegyzés trackback címe:

https://oktato.blog.hu/api/trackback/id/tr95239369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czene 2007.11.23. 15:27:31

Halál az ETR-re! :)

DorKo · http://felsulooktatas.blog.hu/ 2007.11.23. 18:15:41

Ez szép kép! hogy csináltad? Biztos fotosopp, ilyen huba nincs a Neptunben...le akarod járatni, jól, ugye? Büntetőjogi felelősséged teljes tudatában hamisítottad? ;)

tho · http://oktato.blog.hu 2007.11.23. 19:24:19

DorKo: Lassan mondom, ETR, nem Neptun. :) És bárcsak hamisítottam volna, mivel akad vele azért némi problémám.

whollosi · http://magyarugar.blog.hu 2007.11.23. 23:34:38

Nos, nem pusztán oktatók érdemes, de érdemes talán ezeket is megtekinteni:
www.mehok.uni-miskolc.hu/dvr/main/main.html
ill,
ds.freeweb.hu/fooldal.htm
hadszójjon.

Jano 2007.12.21. 13:01:33

Nekem nem létező könyvem járt le 2000 napja lassan... A könyvtárban érdeklődtem, és azt mondták, náluk nincs számontartott hiányom. Írtam az ETR-eknek, akik írtak valakinek, azóta van valami. Még talán a levelek is megvannak, melyek tartalma felettébb vicces: "Marika, nézd már meg mert én nem látom..."de, hogy ezt miért küldték el nekem is?!
süti beállítások módosítása